Läs mer på www.MUR-Box.se

Produktionschef Peter Cullberg vid skärmen som visar produktionen i realtid:

- Ett enkelt och visuellt sätt att få igång bra diskussioner om produktionen, säger Peter.


Fakta om MiTek:

MiTek Industries AB i Tranås ingår i en USA-baserad koncern med säte i St. Louis. MiTek tillverkar spikplåtar och byggbeslag för de nordiska marknaderna. Företaget grundades 1974 och har idag ett 25-tal anställda i Tranås-fabriken.

Produktionschef Peter Cullberg berättar om verksamheten och hur man använder MUR-systemet:

Hur länge har ni använt MUR-systemet?

– Vi installerade det i mars 2017 så det är rätt nytt för oss, vi har fortfarande lite att utveckla gällande felkoderna. Vi har även fått in en del nya maskiner som vi inte kopplat in ännu. Innan MUR hade vi inget mätsystem alls. Hittills har vi bara mätning på ”kör eller inte kör” så operatörerna kodar inget ännu, men bara detta första steg har gett oss väldigt mycket även att felkoderna inte ligger inlagda.

Ni har en skärm i lunchrummet där produktionen visas?

- Varje morgon har vi ett möte vid skärmen med alla anställda där vi går igenom de olika stoppen och vad de berott på och det leder till väldigt bra diskussioner om hur vi kan förbättra. Det gäller att vara lite ”försiktig” när man inför ett system med maskinmätning, att alla verkligen förstår att det är för att få en smidigare drift och att det inte är ett system för att övervaka personalen. När väl det tankesättet är på plats så finns det bara fördelar med mätning. Ett verktyg helt enkelt.

Hur många maskiner mäter ni?

- Nu mäter vi sex maskiner.

Hur känns MUR-systemet spontant?

- Ett bra verktyg för förbättringsarbetet, helt klart. Enkelt att komma igång med. Vi får en helt annan överblick, diskussion och medvetenhet kring vår produktion.

Se vad MUR kan göra för dig

Kom igång med mätningar

Kontakta oss